Nou nu ben ik aan de beurt, Michael de Hoop, 28 jaar oud en het langst in dienst bij Dharma. Ooit in een ver ver verleden toen ik nog voor Applicatie Ontwikkelaar studeerde heb ik hier mijn eerste stage gelopen en sindsdien ben ik niet meer weg gegaan. Na twee jaar naast mijn studie als Front End Developer gewerkt te hebben, besloot ik niet verder te gaan in de code. In 2013 begon ik op de HKU met de studie Visual Arts & Design Management. Mijn interesses waren verschoven van IT naar Marketing en Bedrijfsvoering en ik was altijd maar bezig met het kijken naar hoe dingen nog beter gedaan konden worden. Of dat nou een website, app, bedrijf of processtroom was. Daarnaast had ik altijd altijd de behoefte om met ideeën te komen die volgens mijn vrienden net altijd iets te ver gingen. Dat kan je dan goed toepassen met Marketing. Binnen Dharma ben ik dus ook daarmee bezig, maar naast dat pak ik soms de kleinere opdrachten op om daar het front-end werk voor te doen en met mijn achtergrond als elektro-Installatie monteur pak ik ook de interieurverandering op het kantoor aan. Deze constante verandering van werkzaamheden maakt dat ik al bijna 6 jaar bij Dharma blijf plakken.

Tot slot, wat ik doe in mijn vrije tijd?

In mijn vrije tijd skate ik wel eens, minder dan vroeger, maar ik doe het nog steeds. Dit doe ik al bijna 12 jaar samen met Luca en wat andere vrienden. Toen ik 14 jaar was hebben vrienden mij geïntroduceerd in het skaten en sindsdien heb ik bijna al mijn weekenden geskate. Voor mij is skaten vrijheid, om te kunnen doen wanneer ik wil, in mijn eentje of met vrienden het maakt niet uit. Ook is het elke keer weer een mentale uitdaging. Je wilt een nieuw trucje doen ergens op, maar je hoofd zegt eigenlijk elke keer weer: kan ik dit? durf ik dit? wat gebeurt er als ik val? Al die gedachtes en ‘angst’ moet je overwinnen en als je dan gedaan hebt waar je in eerste instantie bang voor was, heb je een gevoel van overwinning op jezelf. Daar doe je het voor en als je zonder wonden of pijn naar huis gaat, kun je stellen dat je jezelf niet genoeg hebt uitgedaagd. No Pain, No Gain.

Een serie waar je naar uitkijkt.

Netflix is voor mijn productiviteit een killer. Binge watching is iets waar ik mijn tijd het meest mee ‘verspil’. Of het nou Peaky Blinders, Vikings, Modern Family, The Wire of Cosmos is. Ik kijk ze allemaal. Wel heb ik een favoriete serie die ik nu al voor de vierde keer aan het kijken ben en dat is, Arrested Development. De manier waarop dat gefilmd is, de grappen die gemaakt worden en de karakters zijn echt perfect.

Muziek die je graag luistert.

In de categorie muziek, luister ik vaak wat oudere muziek. Dat kan rock, punk, jazz of hiphop zijn. Van The Doors, Joy Division, Elvis, Frank Sinatra tot aan Boyz II Men. Wat ik luister hangt natuurlijk af van mijn stemming. Maar hieronder een playlist die ik erg waardeer.

Wie inspireert je?

Ik haal inspiratie uit meerdere mensen, maar zo even uit mijn hoofd: Simon Sinek, Boris veldhuijzen van Zanten (The Next Web), Elon Musk (like always), Jaap Korteweg (vegetarische slager). Bij mij gaat het erom of ze innovatief zijn, ‘anders’ denken en daardoor toffe dingen maken.

Wie zou je willen ontmoeten?

Ik zou Boris Veldhuizen van Zanten en Elon Musk willen ontmoeten en ze dan samen in een kamer zetten voor een aflevering van 24 uur met. Dat lijkt me nog eens een aflevering.

Apple fanboy of Android?

Voor mij maakt het niet zoveel uit wat het is, zolang ik niet te veel keuzes heb en alles gewoon naadloos op elkaar aansluit en met elkaar werkt. Daarom heb ik een Macbook en een iPhone. Wel al wat verouderd, aangezien ik niet altijd het nieuwste van het nieuwste hoef te hebben, maar het werkt allemaal.